Vallø Slot

Vallø Slot og slotspark

Gå en tur i den smukke slotspark ved Vallø Slot. Den ligger kun 7 km fra Køge & Vallø Camping. Det er en oplevelse at vandre i den engelske landskabshavestil. Her findes sjældne gamle træer som hjertetræ, duetræ, gingko, vingevalnød, ægte tulipantræ og manna-ask.

Selve Slottet med sin unikke historie er lukket for offentligheden.Men når man går i parken og rundt om slottet kan man mærke historiens vingesus helt tilbage til 1300-tallet. I 1708 købte Kong Frederik IV Vallø og skænkede det til sin gemalinde, den senere dronning Anna Sophie Reventlow.

Efter kongens død i 1730 forvistes Anna Sophie til Clausholm, og den nye konge, Christian VI, overdrog Vallø Gods til sin dronning Sophie Magdalene. Dronningen oprettede 28. november 1737 Vallø Stift som en selvejende institution.

HM Dronning Margrethe II er nu protektor for Vallø Stift.

Landskabet omkring slottet er fredet, og meget smukt at køre eller gå igennem. Med linnealleér, historiske bygninger, slotsgaden – et rigtigt herregårdslandskab.

Vallø slotspark er åben for offentligheden hver dag fra kl. 8 til solnedgang. Der er gratis adgang. Selve slottet er ikke åben for besøgende da det er privat beboelse. Men man må gerne kigge ind på slotspladsen i tidsrummet 10-18.

Billeder og video

Kort

Andre oplevleser

Viser: ALLE

Sorter:

Køge & Vallø Camping