Vallø Borgring

Borgring

Arkæologer fra Danmarks Borgcenter og Aarhus Universitet har i samarbejde med Vallø Stift fundet en hidtil ukendt vikingeborg.

Borgringen ligger få km fra Køge & Vallø Camping. I de kommende år vil man kunne følge den spændende udgravning.

Nanna Holm fra Danmarks Borgcenter fortæller, at det er første gang i over 60 år, at man finder en borgring fra Vikingetiden. ”Vi er nu meget spændt på at få bekræftet om borgen er fra Harald Blåtands tid, eller måske en tidligere konges værk”. Søren Sindbæk, der er professor ved Aarhus Universitet fortæller: ”Vikingerne har ry som bersærker og pirater, og det kommer bag på mange, at de også byggede storslåede borge”.

Borgen er 145 meter i diameter, og man forventer at kunne fastslå at den er fra den danske konge Harald Blåtands tid fra omkring år 980.

Man har brugt moderne laserteknik til at finde borgringen, og fordi der er sket så stor teknologisk udvikling siden de sidste vikingeborge blev udgravet forventer arkæologerne denne gang at få svar på en masse nye spørgsmål, og måske få placeret nogle vigtige brikker i Danmarkshistorien.

Et kommende oplevelses- og forskningscenter ved Vikingeborgen Borgring  er under udvikling og skal efter planen åbne i foråret 2025. Det bliver verdens første museum for den nordiske mytologi, og den kendte danske designer Jim Lyngvild skal stå for designet af udstillingen.

Billeder og video

Kort

Andre oplevelser

Viser: ALLE

Sorter: